If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега, ако си с климатроник (или автоматичен климатик, както било по-коректно да се каже в нашия случай), нищо не ти коства да провериш и следния частен случай, преди да задълбаеш:
Пусни климатика на степен Lo (най-ниската възможна температура) - ако тогава задуха студ, а на всяка по-висока температура (дори с едн градус) духа топло, вероятно ти е зачезнал датчика за външната температура, който седи в шофьорското огледало. Най-честата причина е смяната на въпросното огледало. Също така погледни каква външна температура се показва на дисплея при натискане на съответното бутонче (едно малко, с термометър на него) - "-29" означава заминал/липсващ датчик.
Днес обиколих 10 пъти Бургас,всички ме препращаха от сервиз в сервиз. Поне разбрах,че фреон има,компресора работи и до там.
Масторите толква можаха да кажат.
Всъщност как разбраха,че работи когато тои не върти
Датчика за външна темп. работи,бушоните за клим. били наред !
Ами сега ?????????
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
П.П Ако някои знае,някои мастор в Бургас нека пише !
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
В един от сервизите го замериха и е О.К. Пича вика: от електрониката е нещо бягаи в сервиз на Алфа.
О.К. търча в сервиза на Алфа,Фиат и Ланча и там ми заявяват най-демонстративно,че от електроника не разбират
Интересно от какво ли разбират ???
Ами положението е такова: примерно вкючвам на темп. LOW позиция AUTO,вентилатора почва от второто деление да духа и постепенно увеличава до краи. Но проблема е,че не духа студено мисля,че вкарва само въздух от вънка. От LOW вкючвам на 18 някои път намаля вентилатора, понякога не.Но разлика в това което духа няма, темп. на въздуха която вкарва е едно и съща
А дали компресорът ти работи, ще можеш да разбереш като пипнеш накрайника на маркуча за ниско налягане при компресора - той трябва да стане студен.
както казва Бобо ти си веселяк
иначе по въпроса, аз залагам на това, че са зацапани контактите на буксата на пресостата за високо и ниско налягане(при положение, че наистина системата е пълна)
Comment